Vitajte na stránkach DataCentra elektronizácie územnej samosprávy Slovenska
Naposledy aktualizované dňa: 19. 06. 2018
štvrtok, 16. august 2018

eInklúzia prostredníctvom komplexného elektronického riešenia problematiky parkovania ťažko zdravotne postihnutých

Verzia pre tlač

DataCentrum elektronizácie územnej samosprávy Slovenska v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska za podpory organizácii zastupujúcich ťažko zdravotne postihnutých občanov v súčasnosti pripravujú projektový zámer zavedenia manažmentu inteligentného parkovania na parkovacích miestach vyhradených pre ťažko zdravotne postihnutých (ďalej len ŤZP) obyvateľov Slovenska.

Navrhovaný projekt rieši využitie kombinácie elektronických služieb pre osoby so zdravotným postihnutím v prepojení na inteligentné „internet of things“ (ďalej len „IoT“) zariadenia pre komplexné riešenie parkovania na vyhradených miestach pre osoby so zdravotným postihnutím. Synergicky tak v sebe spája kompetencie štátnej správy a samosprávy, keďže na jednej strane dôjde k nasadeniu inteligentnej aplikácie pre zdravotne postihnutých, úprave parkovacích preukazov pre ťažko zdravotne postihnutých občanov na „inteligentné“ parkovacie preukazy a na druhej strane projekt predpokladá osadenie inteligentných senzorov na parkoviská určené pre týchto znevýhodnených občanov, v rámci dotknutých miest a obcí.

Informácie budeme priebežne dopĺňať a aktualizovať.